Aromatyczna kawa – tylko w dobrze wyposażonych lokalach!
Żadna kawa nie smakuje tak dobrze, jak ta, która została zaparzona w ekspresie. Jest to dobra inwestycja na długie lata – zarówno jeśli w naszej rodzinie każdego dnia pije się dużo kawy lub gdy prowadzimy własny lokal gastronomiczny – małą kawiarnię lub przytulną knajpę.
Funkcjonalne wyposażenie każdej kawiarni
Jeśli w swoim menu posiadamy różne rodzaje kawy – na przykład mrożoną frappe, aromatyczne cappucino, czy karmelowe caffe latte, do ich przygotowania niezbędny nam będzie profesjonalny ekspres. Na rynku oferowane są takie urządzenia gastronomiczne, posiadające rozmaite funkcje – przykładowo wbudowany młynek lub spieniacz do mleka. Zdecydowanie najpopularniejsze w różnych lokalach gastronomicznych są ekspresy ciśnieniowe.
Przechowywanie i podawanie żywności
Jeśli w swoim lokalu do kawy będziemy sprzedawać również żywność (na przykład wypieki, ciasteczka, kanapki i przekąski), koniecznie zaopatrzmy się w urządzenia, za pomocą których będziemy je mogli przechowywać. Z pewnością przydatne będą wszelkie witryny ekspozycyjne, które zapewnią nie tylko dobre prezentowanie się proponowanych produktów, ale również będą dbać o utrzymanie świeżości jedzenia i ich doskonałej jakości przez cały dzień.
Nie może zabraknąć także podstawowych urządzeń gastronomicznych, takich jak pojemna zmywarka, lodówka, czy chłodziarka.