Bita śmietana? Najlepiej z automatu

Komu w gorące dni nie marzy się lodowy deser z dodatkiem bitej śmietany lub mrożona kawa z tym samym smakołykiem? Lub – niezależnie od sezonu, gofry, tort czy szarlotka z bitą śmietaną? Jest tak pyszna, że niezmiennie posiada duże grono sympatyków. Choć ręczne ubijanie bitej śmietany jest trudne i czasochłonne, istnieje sposób, by znacznie ułatwić ten proces.

Urządzenia dla gastronomii

Automaty do bitej śmietany sklep.polmarkus.com.pl/automaty-do-bitej-smietany to sprzęty, które pozwolą uatrakcyjnić ofertę deserową każdej placówki gastronomicznej lub cukierniczej. Wbrew pozorom takie urządzenie sprawdzi się nawet w najmniejszych punktach – umożliwi serwowanie pysznej i świeżej bitej śmietany w każdej chwili.

Przygotowując się do zakupu automatów do bitej śmietany należy pamiętać o kilku cechach charakteryzujących dobrej jakości urządzenia. Są to:
– obecność wewnętrznego zbiornika, który jest stale chłodzony. Chłodzenie możliwe jest dzięki zintegrowanemu agregatowi chłodniczemu. Ciągłe utrzymanie śmietany w temperaturze około 4 stopni Celsjusza pozwala zachować jej jednorodną konsystencję (woda nie oddziela się od tłuszczu) oraz utrzymać prawidłowe środowisko mikrobiologiczne,
– możliwość kontrolowania ilości śmietany w pojemniku (np. poprzez przezroczystą klapę) oraz wyświetlacz pokazujący temperaturę nabiału,
– możliwość przerwania pracy urządzenia w dowolnym momencie oraz łatwość czyszczenia i tym samym zachowania odpowiedniego poziomu higieny.

Comments are closed.