Indukcyjne gotowanie na parze – samo zdrowie!

Gotowanie na parze to doskonały pomysł na przygotowanie różnych zdrowych posiłków -mięs, warzyw i ryb bez użycia tłuszczu oraz bez utraty wartościowych składników odżywczych, a także witamin. Gotowanie na parze warzyw jest najlepszym sposobem na przygotowanie ich w naprawdę smaczny sposób. Pozostawia ono warzywa jędrnymi, ale jednocześnie miękkimi, a nie pozbawia ich smaku ani koloru. Gotując warzywa na parze możemy mieć pewność, że są one pełne wartości odżywczych.

Z kolei mięso lub ryby przygotowywane w specjalnych garnkach parowych nie przesiąka tłuszczem, jest miękkie i delikatne, a przy tym bardzo smaczne i zdrowe. Jeśli planujesz kupić garnek do gotowania na parze indukcja będzie najlepszym wyborem. Występują one w wersji żeliwnej oraz ze stali nierdzewnej i mają bardzo wysokie walory użytkowe. Takich garnków używa się nakładając specjalny garnek z sitkiem i przykrywką na garnku, wewnątrz którego gotuje się woda, puszczając do góry kłęby pary. Garnek do gotowania na parze indukcja to bardzo prosty i przede wszystkim tani sposób na „uzdrowienie” swoich kulinarnych przyzwyczajeń. Gotowanie z jego pomocą nie zajmuje więcej czasu ani miejsca niż gotowanie warzyw bezpośrednio w wodzie.

Comments are closed.