Jak dobrać odpowiedni piec konwekcyjno parowy?

piece-konwekcyjno-parowe

Piec konkwekcyjno parowy pomoże przygotować potrawy dla wielu osób w jednym momencie, jest to więc świetna oszczędność czasu, która w gastronomii ma niebagatelne znaczenie.

Jakie zasilanie wybrać?

Poza oszczędnością czasu warto również zwrócić uwagę na oszczędność pobieranego prądu. Optymalne zarzadzanie energią elektryczną pozwoli nam na uniknięcie dużych opłat na za prąd. Obecnie na rynku najpopularniejsze są dwa rozwiązania – na energię elektryczną oraz na gaz/prąd. Pierwszy z nich pozwoli nam na przygotowywanie potraw dla większej liczby osób oraz jest sam koszt zakupu jest niższy, natomiast ceny gazu są niższe od cen prądu. 

Ilość dań serwowanych w lokalu

Piece konwekcyjno parowe są najlepszą inwestycją w momencie, gdy są w pełni wykorzystywane. Nie ma więc potrzeby dopłacać do sprzętu, który używany będzie jedynie w połowie możliwości. 

Wybór odpowiedniego producenta

piece-konwekcyjno-parowe

Jest to bardzo istotne, ponieważ dobrej jakości sprzęty pracują wydajniej oraz dłużej bez potrzeby serwisu, który w gastronomii może przysporzyć wiele problemów. Sama naprawa pieca również może okazać się kosztowna. Na rynku dostępni są producenci oferujący pomoc w dobraniu najodpowiedniejszego zakupu do potrzeb klienta. Warto również pamiętać, że dobry i zaufany sprzęt posiada gwarancję. 

Podsumowanie

Piece konwekcyjno parowe są świetnym rozwiązaniem dla lokali gastronomicznych, zarówno małych, jak i dużych. Pomagają zaoszczędzić sporo miejsca na kuchni, a możliwość przygotowywania potraw dla wielu klientów na raz z pewnością poprawi renomę lokalu. 

Comments are closed.