Najlepsza torba na żywność

Zainteresowanie możliwością zamówienia potraw z dostawą do domu od lat się zwiększało. W czasach pandemii koronawirusa ta usługa stała się obowiązkiem dla wielu restauratorów. Jedzenie, dostarczane klientowi, nie może – w trakcie dowozu – stracić niczego ze swojej jakości. Dlatego tak istotne jest wybranie odpowiednich akcesoriów, które zapewnią zachowanie świeżości czy ciepła. Wśród nich prym wiodą różnego rodzaju torby. Sprawdź, jakimi cechami charakteryzują się torby cateringowe.

Nie tylko termoizolacja

Torby do przewożenia żywności – np. torby do pizzy (https://www.gastropuls.pl/torby-i-plecaki-do-pizzy) czy na lunchbox – posiadają szereg cech, pozwalających na zachowanie jakości dostarczanych potraw, zależnie od ich charakteru. Wśród najważniejszych rozwiązań, które stosuje się w tego typu torbach, szczególnie warto zwrócić uwagę na:

  • stopień izolacji termicznej – np. grubość i ilość warstw izolacyjnych
  • rozwiązania wentylacyjne – np. zastosowanie otworów odprowadzających wilgoć, bez straty na temperaturze
  • wytrzymałość torby – wysoką odpornością na uszkodzenia cechują się np. torby z winylu
  • sztywność – można spotkać rozwiązania dodatkowe, m.in. stelaże czy usztywnienia z płyt polipropylenowych
  • wymiary i pojemność – np. w przypadku toreb do pizzy istotne jest nie tylko to, czy wymiary będą odpowiadać  wielkości pudełka, ale również ile pudełek zmieści się w danej torbie
  • dodatkowe kieszenie – w których można umieścić rachunki czy napoje
  • sposób zamknięcia torby – zarówno zastosowany mechanizm (rzep czy zamek), jak również to, czy torba otwierana jest od góry, czy z boku

Zwracając uwagę na wymienione czynniki, uzyskasz pewność dokonania odpowiedniego wyboru.

Comments are closed.