Portfel kelnerski i jego najważniejsze cechy

Wyposażenie kelnera i kelnerki w restauracji, to często prawdziwa tajemnica. Niemniej pracownicy najbardziej renomowanych punktów gastronomicznych, powinni posiadać najlepszej klasy akcesoria, które na co dzień pomagają im w pracy. Portfel kelnerski jest jednym z nich.

Materiał wykonania

Materiał z którego wykonane są portfele kelnerskie powinien być jak najwyższej jakości. Najlepiej, jeśli będzie to w 100 procentach naturalna skóra. Wtedy od razu wiadomo, że mamy do czynienia z profesjonalną restauracją.

Wygoda użytkowania

Klient restauracji powinien być obsłużony szybko. Dlatego portfel kelnerski powinien być przede wszystkim wygodny w użyciu. Nie powinien składać się on ze zbyt wielu kieszeni, gdyż nie ma to najmniejszego sensu. Nie ma nic gorszego, niż kelner który przez pół godziny szuka reszty…

Ciekawe dodatki

Portfel kelnera powinien być również wyposażony w szereg ciekawych dodatków. Jakich? Niech świadczą one o wysokim poziomie danej restauracji. Zaliczymy do nich chromowane zapięcia, łańcuszki itd. Wszystko to wraz z portfelem ma stanowić ciekawą, integralną całość, która będzie świadczyć o poziomie samego kelnera, jak i całej restauracji.

Obszycie

Gustowny portfel dla kelnera, powinien być również odpowiednio obszyty. Najlepiej, jeśli w tym celu wykorzysta się gustowną, wysokogatunkową nić. Nadaje ona całej kompozycji ciekawy i gustowny wygląd, świadczący o wysokim poziomie.

Comments are closed.