Jaka powinna być dobra zapaska kelnerska?

Praca kelnera wiąże się z obsługą klienta w restauracji oraz podczas przyjęć. Głównymi zadaniami kelnera jest odbieranie zamówień oraz podawanie posiłków. Kelner oczywiście rozlicza się z nami za wykonaną usługę. Jednym z nieodzownych atrybutów kelnerów na całym świecie są zapaski kelnerskie. Ale zapaski zapaskom kelnerskim nie są równe. Jaka zatem powinna być dobra zapaska kelnerska?

Cechy zapasek kelnerskich

Zapaski kelnerskie powinny mieć następujące cechy:

– powinny być odporne za zagniecenia i odbarwienia;
– powinny być wykonane z wysokiej jakości tkaniny;
– sznur zapaski powinien być wytrzymały oraz solidnie zamocowany do;
– zapaska rozmiarem powinna być dopasowana do sylwetki kelnera/ki;
– powinna posiadać również dyskretnie umieszczone kieszenie;

Biorąc to wszystko pod uwagę należy założyć, że zapaska powinna zostać wykonana z wysokiej jakości materiału poliestrowego. Materiał taki jest łatwy w praniu, łatwo się pozbyć z niego resztek jedzenia, jakie w pracy mogą na nas spaść. Ponadto zapaska jak wspomniano powinna posiadać kieszenie. Kieszenie jednak nie powinny służyć do wypychania ich czymkolwiek. Powinna być to wąska kieszeń na notes i długopis. Kieszeń może również służyć do umieszczenia na niej loga restauracji.