Chłodzimy i mrozimy. Czyli jakie urządzenia mogą znaleźć się w kuchni

urządzenie chłodnicze

 Urządzenia chłodnicze są jednym z elementów wyposażenia kuchni. Potrzebne są do przechowywania dań i napojów. Taki sprzęt nie tylko umożliwia przechowywanie produktów, ale również pozwala przygotować niektóre potrawy czy zimne napoje.

Szafy chłodnicze, kostkarki lodu – jest kilka możliwości

urządzenie chłodnicze

          Szafy chłodnicze – pomagają przechowywać dania w temperaturach od -2⁰ do 8⁰, ponadto idealnie nadają się, aby zaprezentować lub schładzać napoje.

          Stoły chłodnicze – dzięki uzyskiwanym temperaturom, sprawdzają się do trzymania w nich świeżych produktów takich jak owoce czy niektóre warzywa.

          Witryny chłodnicze – nadają się do prezentowania różnych typów sałatek, koktajli lub ciast. Posiadają różne formy więc idealnie można je dopasować do baru.

          Szybkoschładzarki szokowe – zamrażają w krótkim czasie bardzo dużą ilość żywności. Żywność zachowuje naturalny smak, aromat oraz kolor.

          Kostkarki do lodu – bardzo szybko wytwarzają kostki do lodu, sprawdzają się lepiej niż zamrażarki, dzięki swoim możliwością potrafi wyprodukować idealne kostki lodu. Urządzenie ułatwia pracę podczas przygotowywania drinków czy koktajli.

          Nadstawki chłodnicze – dzięki swojej konstrukcji umożliwia prezentacje procesu przygotowania potrawy. Najczęściej możne je spotkać w pizzeriach.

          Urządzenie chłodnicze bardzo ułatwia pracę w gastronomii. Na rynku można spotkać wiele różnych typów tych urządzeń, ale nie wszystkie nadadzą się do pewnych lokali. Wybór powinien przede wszystkim bazować na funkcjonalności danego urządzenia oraz przydatności w lokalu.

Comments are closed.