Woda na najwyższym poziomie

Nieważne gdzie się pije, ważne co się pije i jak. Nawet jeśli chodzi jedynie o pozornie zwykłą wodę. Ta pozornie zwykła woda, w zależności od miejsca pochodzenia może bardzo różnić się smakiem oraz składem minerałów.

Lokal na piątkę

Stołując się w restauracjach klienci oczekują traktowania na poziomie. Im droższa restauracja, tym oczekiwania wyższe. Syfony do wody umieszczone w kuchni zapewnią, że nawet jeśli klient będzie bardzo wymagający w stosunku do swojego napoju, to nic nie będzie stało na przeszkodzie, żeby zadowolić go dodając odrobinę więcej gazu. Tyczy się to zwykle ulubionych rodzajów wód mineralnych, które nie występują oryginalnie w nagazowanej wersji.

Bez zaskoczenia

Dobrze przygotowani restauratorzy mogą bez problemu poradzić sobie z wymagającymi klientami. Nawet w przypadku, kiedy wymagania są odrobinę dziwne. W końcu lepiej nagiąć nieco swoją ofertę niż kłócić się z klientem. Nie wpłynie to pozytywnie na wizerunek lokalu, a wygrana ze specyficznym gościem większej satysfakcji nikomu nie przyniesie. Wszystko w granicach zdrowego rozsądku. Jeśli chodzi o użycie syfonu do wody, która jest według konsumenta niewystarczająco nagazowana, wtedy sprawa jest bardzo prosta i dłuższa dyskusja wydaje się zbędna.

Posiadając urządzenia, które przydają się do celów gastronomicznych, warto niekiedy nagiąć ich użycie i sprawić, żeby klient poczuł się wyjątkowo. Być może nie przyniesie to olbrzymiego zysku, istnieje jednak duża szansa, że zapamięta pomysłową obsługę, która chętnie pomogła.

Comments are closed.